roenfr

Servicii speciale

 

Biblioteca Națională a Republicii Moldova acordă asistență informativ-documentară, bibliografică și bibliotecară colaboratorilor științifici, prestând următoarele servicii:

 

Servicii Tradiționale
Servicii documentare:
 • Acces la colecția de disertații și autoreferare Republica Moldova (bloc. II, et. II; Serviciul Carte Veche și Rară);
 • Acces la colecția de referate CSI (bloc. central, et. II, Serviciul Lectura publică ).
 • Împrumut la domiciliu (bloc. central, et. I, Serviciul Împrumut de publicații, bir.10)
 • Imprumut interbibliotecar (Național și internațional) (bloc. central, et. I, Serviciul Împrumut de publicații, bir.10)
 • Imprumut de publicaţii la punctul organizat special pentru lucratori stiintifici (bloc. central, et. II, catedra nr.1).
Servicii informaționale:
 • Alcătuirea listelor bibliografice pentru teme de doctorat. (bloc. central, et. II, Serviciul Asistență bibliografică
 • Cercetări stiintifico-bibliografice şi informaționale care depășesc nivelul regulamentar de complexitate si termene de executare peste normele de timp în vigoare. (bloc. central, et. II, Serviciul Asistență bibliografică)
Servicii postmoderne
Servicii informaționale virtuale:
 • Acces la colecția de Disertații Rusia (on line) (Incinta bibliotecii, bloc. central, et. II, Serviciul Asistență bibliografică)
 • Acces la baze de date științifice (on line) (Incinta bibliotecii, bloc. central, et. II, Serviciul Asistență bibliografică):
  • BioOne oferă acces la o bază de date full-text cu cercetări științifice curente în științele biologice, ecologice și de mediu. Baza de date conține acces la peste 180 de reviste de cercetare de mare impact, cu peste 85.000 de articole full-text și este în creștere de zi cu zi.
  • Colecţia Edward Elgar Publishing Journals include 5 reviste principale prezentate la egal în următoarele domenii: Drept, Economie, Studii de Management şi Administrare.
  • IMF eLibrary oferă acces on-line pentru colecția completă a conținuturilor economice globale oficiale, publicat de Fondul Monetar Internațional (FMI). Cu mai mult de 11.000 de publicații de text și acces deplin la bazele de date statistice ale FMI, eLibrary FMI este o resursă importantă pentru studiu economic și analiză. Subiecte: Balanța de plăți, piețele de capital, mărfuri, modele econometrice, cooperare economică, dezvoltare economică, politică economică, energetică, guvernanță, instituții și piețe financiare, schimb valutar, investiții străine, globalizare, organizații internaționale, comerț internațional, piețele forței de muncă, minerit, politica. monetară, economie politică, reducerea sărăciei, economii regionale, acorduri comerciale.
  • IOPscience include 45 reviste de mare impact, care acoperă o gamă largă de domenii a științei și ingineriei. Subiecte: Științe Aplicate, Științe ale Naturii, Medicină și Sănătate, Fizică și Matematică.
  • Nature Publishing Group Journals. Colecţia Nature Publishing Group Journals include peste 60 de reviste profunde în domeniile: Ştiinţele naturii, Ştiinţele fizice şi aplicate , Chimie, Practică şi Cercetări Clinice, Pămîntul şi Mediul.
  • Oxford English Dictionary Online este autoritatea supremă în domeniul evoluției limbii engleze în ultimul mileniu. Acesta urmărește utilizarea de cuvinte prin peste 3 milioane de citate dintr-o gamă largă de surse internaționale de limba engleza. Oxford English Dictionary Online este un ghid de sens, istorie, pronunțare a peste jumătate de milion de cuvinte.
  • Oxford Reference Online: Quick Reference oferă acces la peste 125 de baze de date academice, lingvistice și de dicționare. Conținutul este actualizat lunar. Titluri și ediții noi sunt adăugate de trei ori pe an.
   Subiecte: Arta si arhitectura, dicționare bilingve, științe biologice, de calcul, pământ și mediu, stiinte economie și afaceri, enciclopedii, dicționare de limba engleză și tezaure, alimente și băuturi, istorie, drept, literatură, hărți și ilustrații, medicină, istorie militară, mitologie și folclor, numele și locuri, arta dramatică, fizică și matematică, politică și științe sociale, citate, religie și filosofie etc.
  • Pediatric Neurology Briefs (PNB) este o revistă principală lunară în domeniul neurologia copiilor.
   Subiecte: pediatrie, neurologie, neuropsihologie, neurofiziologie şi epilepsie, neurochirurgie şi alte discipline conexe.
  • Royal Society Journals Collection este o nouă revistă de mare impact, publicată de una din cele mai vechi academii de științe din lume.
   Subiecte: Științe Aplicate, Științe ale naturii, Matematică, Științe biologice, Știinte de inginerie, subiecte trans-disciplinare.