roenfr

Publicații BNRM

 

  1. Indicele bibliografic "Publicaţii oficiale" (serie analitică) este una din fasciculele Bibliografiei Naţionale a Moldovei.
    Lucrarea are ca scop înregistrarea tuturor documentelor oficiale publicate în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, emise de către organele puterii de stat şi administraţiei publice ale Republicii Moldova (parlament, preşedinţie, guvern, curtea de conturi, curtea constituţională, ministere, departamente, Banca Naţională), apărute pe parcursul unui an.
  2. Cronica vieții politico-administrative, social-economice și culturale a Moldovei este o bibliografie anuală elaborată de către Biblioteca Națională a Republicii Moldova. Publicația are menirea să informeze cititorii despre cele mai importante evenimente din viața republicii.
    Lucrarea conține date factologice selectate din periodice. Sunt incluse informații despre evenimentele ce țin de activitatea politică, economică, administrativă, socială a republicii, ce au avut loc în Moldova sau peste hotarele ei, dar se referă la Moldova.
  3. Almanahul Imaginea Republicii Moldova în străinătate este o lucrare de sinteză cu un titlu pe cât de simplu, pe atât de sugestiv, un titlu în care se reflectă mesajul acestei lucrări. Almanahul, în paginile sale, prezintă realizările Republicii Moldova în cele mai diverse domenii : cultură şi civilizaţie, ştiinţa informării, religie, economie, politică, drept, învăţământ, artă, literatură, istorie etc.
    Almanahul ”Imaginea Republicii Moldova în străinătate”, fiind o formă elocventă, în felul ei, de monitorizare a informaţiei, fiind scrisă pe înţelesul tuturor înlesneşte valorificarea materielelor propuse.