roenfr

Lansare de carte

Miercuri, 8 iunie după inaugurarea expoziţiei eveniment Nicolae Milescu Spătaru va avea loc prezentarea DICȚIONARULUI GRECO-SLAVO-ROMÂNO-LATIN (secolul al XVII-lea), de NICOLAE MILESCU SPĂTARUL.

De această dată, o apariție inedită la Editura ARC: DICȚIONARUL GRECO-SLAVO-ROMÂNO-LATIN (secolul al XVII-lea), de NICOLAE MILESCU SPĂTARUL. Prelucrare, transcriere, adnotări şi introducere de Alexandru Nichitici. 1552 pagini.
Dicţionarul este editat în premieră absolută după un manuscris din secolul al XVII-lea descoperit de cercetătorul Al. Nichitici la Kiev, în fondurile Academiei de Ştiinţe a Ucrainei. Registrul dicţionarului cuprinde aproximativ 17 000 de cuvinte greceşti, nu mai puţin de 6 000 de cuvinte slave, ceva mai mult de 24 000 de cuvinte româneşti şi o serie de termeni latini. Cartea redă pe partea stângă a filelor manuscrisul în facsimil, iar pe partea dreaptă descifrarea termenilor. Un şir de anexe, incluse la finalul volumului, înlesnesc orientarea cititorului în materia complicată a lexiconului plurilingv.
Dicţionarul a fost editat cu sprijinul financiar al Administraţiei Fondului Cultural Naţional (România) şi al Ministerului Culturii al Republicii Moldova. Pentru mai multe detalii, accesați www.edituraarc.md