roenfr

Conferinţa publică cu genericul
“Energie sigură şi sustenabilă prin efort comun şi consum responsabil”

 

Centrul de Informare ONU din cadrul Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova invită doritorii la conferința publică dedicată eficienţei energetice cu genericul: “Energie sigură şi sustenabilă prin efort comun şi consum responsabil”, cu vernisarea expoziţiei “Energie sustenabilă”.

Conferinţa îşi propune să crească nivelul de conștientizare și de înţelegere a modului în care se poate îmbunătăţi eficiența energetică. Acţiunea vine în sprijinul Agendei 2030, de promovare şi susţinere a celor 17 ODD-uri (Obiective de Dezvoltare Durabilă).

De această dată, supunem atenţiei dvs. ODD-urile cu nr. 7, 12, privind “Energia accesibilă şi curată” prin “Consum şi Producţie responsabile” pentru a promova iniţiative privind consumul responsabil de energie şi a merge înainte către regenerabile, pentru o energie curată, sigură şi eficientă. Pentru aceasta ne propunem să informăm persoanele interesate și consumatorii finali cu privire la beneficiile reale şi tangibile ale reducerii consumului de energie.

Evenimentul va avea loc la 29 mai, orele12.00 în incinta Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, str.31 august 1989 78-A, etajul II, Sala de Lectură №1.

Vor participa:

Valentin, ARION - dr. hab., prof. universitar, Departamentul Termoenergetică și Management în Energetică, Universitatea Tehnică a Moldovei.
Oleg, LOMOV - specialist principal în cadrul Serviciului de monitorizare a eficienţei energetice şi utilizării surselor de energie regenerabilă, Agenția pentru Eficiență Energetică.
Victor, COTRUŢA - manager de proiect “Energie şi Biomasă”, PNUD MOLDOVA. Proiectul Energie şi Biomasă este finanţat de Uniunea Europeană şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare.