roenfr

Cenaclul Republica

Miercuri 19 iulie, ora 18.00, în Sala de conferințe Alexe Rău, invităm la o seară de lectură a doi poeți deosebiți: Andrei Dósa și Radu Nițescu.
Andrei Dósa va citi din cel mai recent volum al său: Adevăratul băiat de aur (Casa de Editură Max Blecher, 2017), iar Radu Nițescu din Dialectica urșilor (Casa de Editură Max Blecher, 2016).

Despre autori: Andrei Dósa s-a născut în 1985, la Brașov. A absolvit cursurile masterului de Inovare Culturală (anterior Scriere Creatoare) din cadrul Facultății de Litere a Universității „Transilvania”. A publicat volumele: Când va veni ceea ce este desăvârșit (2011), American Experience (2013) și Nada (2015). A tradus mai multe cărți din engleză și maghiară. Din 2012, este redactor al revistei „Poesis internațional”.

Radu Nițescu s-a născut în 1992, în București. A urmat trei ani cursurile Facultatății de Litere a Universității din București.
A colaborat cu diverse reviste („Poesis internațional”, „Zona nouă” etc.) în care a publicat poeme proprii sau traduceri de poezie contemporană.