roenfr

Picture This ! (Fotografiază asta !)
Concurs - #PicThisEurope

Concurs  -  #PicThisEurope

Atenţie CONCURS!
Prezentaţi-vă fotografiile într-o expoziție în colecțiile EUROPEANA.
La începutul acestui an, Biblioteca Naţională a Republicii Moldova a contribuit cu imagini din colecţia sa de cărți poştale la realizarea unei expoziţii tematice din Europeana. În cadrul acesteia, s-au scos în evidenţă peisaje, regiuni şi orașe frumoase din sud-estul Europei.

Cărțile poștale ne prezintă o viziune nostalgică asupra Europei de sud-est, iar prin intermediul acestui concurs, vrem să vedem cum arată locurile din expoziție astăzi.

Cărţile poştale selectate reflectă Chişinăul de altă dată, iar mai exact zona de centru a oraşului din perioada secolului XIX-începutul sec. XX.

Vezi imaginile mai jos:

Gimnaziul nr. 1 de băieţi – astăzi Muzeul Naţional de Arheologie şi Istorie a Moldovei
Gimnaziul nr. 1 de băieţi – astăzi Muzeul Naţional de Arheologie şi Istorie a Moldovei
Chişinău. Pasaj – astăzi Primăria Municipiului Chişinău
Chişinău. Pasaj – astăzi Primăria Municipiului Chişinău
Chişinău, Banca oraşului  - astăzi Sala cu Orgă din Chişinău
Chişinău, Banca oraşului  - astăzi Sala cu Orgă din Chişinău

 

Vizitați expoziţia Picture This ! (Fotografiază asta !) pentru a vedea exact care sunt şi cum arată locurile descrise în EUROPEANA. Țările prezentate sunt:

  • Albania
  • Bosnia și Herțegovina
  • Croația
  • Fosta Republică Iugoslavă Macedonia
  • Moldova
  • Muntenegru
  • Serbia
  • Slovenia

Cum să intrați

Este ușor, trimiteți fotografiile voastre la concurs prin postarea lor pe Twitter, Instagram sau Facebook folosind hashtag-ul #PicThisEurope. În postarea dvs. vă rugăm să precizați care țară, loc sau punct de reper este prezentată în imaginea dvs.

Ce va face ca imaginea dvs. să fie una câștigătoare

Apreciem oamenii, dar pentru acest concurs dorim să împărtășiți cele mai bune fotografii cu peisaje și / sau repere ca punct de interes. Nu vor fi acceptate imagini cu persoane.

Ce veţi câștiga

Câștigătorii vor primi un set de accesorii pentru smartphone, iar fotografiile lor vor fi prezentate în Expoziţia Picture This ! (Fotografiază Asta !). Participanţii clasaţi pe locul second vor primi pungi cu cadouri din partea “Europeana”.

 

Data limită este joi, 31 august 2017.

 

Termeni şi condiţii de participare

  1. Concursul este organizat de către Fundația Europeana, cu sediul oficial la Prins Willem-Alexanderhof 5, 2595 BE Haga, Olanda.
  2. Sunt invitaţi să participle la competiţie, persoane începînd cu vârste de 16 ani, cu excepția angajaților Fundației Europeana, a organizațiilor partenere - participante și a rudelor lor apropiate sau a oricărei alte persoane ce are legătură cu organizația sau cu juriul concursului.
  3. Înregistrarea la concurs este gratuită. Prin participarea / intrarea în acest concurs, participanții acordă consimțământul pentru utilizarea imaginilor lor de către Fundația Europeana, pe site-ul web al Colecțiilor Europeana, inclusiv şi site-ul web asociat incluzînd, fără a se limita doar la afișarea de către public, încorporarea acestora în activități promoționale, social media și alte lucrări.
  4. Fundația Europeana nu va pretinde dreptul de copyright asupra imaginilor trimise. La înregistrarea în acest concurs, participanții acceptă ca imaginile lor să fie licențiate în cadrul CC BY-SA.
  5. Fiecare persoană are dreptul la o singură înregistrare. O persoană va fi descalificată dacă se înregistrează de mai multe ori sau trimite o imagine care nu întruneşte criteriile de selecţie. Vor fi acceptate doar imaginile cu peisaje / repere turistice. Data limită pentru înscriere va fi joi, 31 august 2017. După această dată nu vor fi permise alte înregistrări la concurs.
  6. Vor fi doi câştigători pe primul loc şi următorii trei clasaţi selectaţi de echipa Europeana. Câștigătorii vor fi aleși printr-un vot public și un juriu independent de membri desemnați de Fundația Europeana.
  7. Câștigătorii locului întâi vor primi accesorii pentru aparatele de fotografiat smartphone și vor avea imaginile / fotografiile lor prezentate în Expoziţia Picture This! Fotografiază asta! Participanții clasaţi pe locul second vor primi pungi cu cadouri din partea “Europeana”. Fundația Europeana nu-şi asumă plata pentru eventuale taxe sau costuri suplimentare de expediere a premiilor în străinătate.
  8. Câștigătorul va fi anunțat prin e-mail și / sau prin mesaj direct pe Twitter / Facebook în termen de 28 de zile de la data încheierii concursului. În cazul în care câștigătorul nu poate fi contactat sau nu își revendică premiul în termen de 14 zile de la notificare, Fundaţia Europeana îşi rezervă dreptul de a retrage premiul de la câștigător și de a alege alt câștigător.
  9. Fundația Europeana își rezervă dreptul de a anula sau modifica concursul în cazul în care apar circumstanţe în afara controlului său.