roenfr

Schimb internațional

 

Prezentare și obiective

Dezvoltarea modernă a bibliotecilor şi a biblioteconomiei precum şi creşterea vertiginoasă a valului informaţional au impus schimbul de publicaţii, mai ales cel internaţional, ca formă extrem de importantă în circulaţia valorilor culturale de la ţară la ţară. Schimbul internațional se practică azi de toate bibliotecile, ca formă eficace de completare a colecţiilor şi de valorificare a surplusului de exemplare deţinute de acestea.

Prin schimbul internațional de publicaţii Biblioteca Națională procură titluri care nu se regăsesc în colecţiile proprii şi care nu pot fi achiziţionate din alte surse: achiziţie, donaţie, transfer. .

Nu se supun schimbului documentele din categoria patrimoniului cultural național (carte veche și rară, ediții de interes bibliofil etc.).

Serviciul de schimb internațional are ca obiective:

  • cooperarea şi colaborarea cu instituţii similar de peste hotare;
  • identificarea unor potenţiali parteneri pentru schimb de publicaţii;
  • extinderea legăturilor cu instituţiile ştiinţifice, institutele de cercetare, biblioteci şi alţi furnizori de documente.

Ce oferă Biblioteca Națională la schimb?

Oferta de documente.

Ce solicită Biblioteca Națională la schimb?

Biblioteca Națională solicită documente în diverse limbi, sub toate formele de suporturi cu caracter instructiv, științific și cultural, în conformitate cu Politica de dezvoltare a colecțiilor BNRM.

Detalii.

Protocol de schimb

Schimbul internațional se realizează cu următorii parteneri.

Contact

Biblioteca Națională a Republicii Moldova
str. 31 August 1989, 78A
Serviciul Dezvoltarea colecțiilor

e-mail: completare@bnrm.md
telefon: (+373) 022 22 61 35 (interior  114)