Romanian English French

Noutăţi

Ana Blandiana la 75 de ani

este titlul expoziţiei tematice, care se desfaşoara în spaţiul expoziţional din zona serviciului „Acces general”, de la parterul BNRM, blocul 1 începând cu 27 martie 2017.

Citește mai departe...

Republica Moldova – Republica Cehă:
Consolidarea parteneriatelor culturale

Cu ocazia celei de-a 25-a aniversări de la stabilirea relațiilor diplomatice între Republica Moldova și Republica Cehă, Biblioteca Națională a Republicii Moldova vă invită, la 30 martie 2017, ora 12.00, la un eveniment care include:
- lansarea unei expoziții de documente și publicații din colecțiile BNRM și din biblioteca pesonală a Excelenței Sale, Dl. Zdenek Krejci, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Cehe în Republica Moldova; , care va fi dedicată Cehiei și relațiilor mold-cehe și va cuprinde compartimente referitoare la cultura și literatura cehă, istoricul, arhitectura și arta Cehiei, cele mai atractive locuri turistice, parcursul european al Cehiei, istoricul relațiilor moldo-cehe și asistența Cehiei pentru Republica Moldova.

Citește mai departe...

Salvați apa!

Centrul de Informare ONU din cadrul Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova invită doritorii la conferința publică cu genericul: „Apă curată și sanitație. Asigurarea disponibilității, managmentului durabil al apei și sanitație pentru toți” cu vernisarea expoziției „Save water.”

Citește mai departe...

EUGEN URECHE - 100 ANI DE LA NAŞTERE

În spaţiul expoziţional a serviciului Colecţie de artă şi hărţi se desfăşoară expoziţia tematică „100 de ani de la naşterea lui Eugenu Ureche, actor de teatru şi film, regizor, cântăteţ de operă, interpret de muzică populară, pictor, sculptor, fotograf, giuvaiergiu ”.

Citește mai departe...

Robert Serban la REPUBLICA

Miercuri, 29 martie, cu începere de la ora 18.30 în Sala de conferințe Alexe Rău a BNRM va avea loc o intâlnire cu Robert Serban, Timişoara.
Moderator: Moni Stănilă

Dirtk Skiba la REPUBLICA

Cenaclul REPUBLICA vă invită vineri, 24 martie, cu începere de la ora 18.30 în Sala de conferințe Alexe Rău a BNRM la o intâlnire cu fotograful din Germania Dirtk Skiba.
Moderator: Moni Stănilă