Romanian English French

Noutăţi

Picture This ! (Fotografiază asta !)
Concurs - #PicThisEurope

Atenţie CONCURS!
Prezentaţi-vă fotografiile într-o expoziție în colecțiile EUROPEANA.
La începutul acestui an, Biblioteca Naţională a Republicii Moldova a contribuit cu imagini din colecţia sa de cărți poştale la realizarea unei expoziţii tematice din Europeana. În cadrul acesteia, s-au scos în evidenţă peisaje, regiuni şi orașe frumoase din sud-estul Europei.

Cărțile poștale ne prezintă o viziune nostalgică asupra Europei de sud-est, iar prin intermediul acestui concurs, vrem să vedem cum arată locurile din expoziție astăzi.

Citeste mai departe

Expozitia
"IMPLEMENTAREA ACORDULUI DE ASOCIERE UE - RM:
PROVOCĂRI ȘI REALIZĂRI "

In contextul celei de-a 3-a aniversări de la semnarea Acordului de Asociere și aniversării de un an de la intrarea sa în vigoare, Centrul Pro-European de Servicii şi Comunicare (CPESC) invită cititorii, colaboratorii şi oaspeţii Bibliotecii Naţionale să viziteze expoziția care este amplasată la parterul bibliotecii (bloc principal, str. 31 August 1989, 78 A).

Citește mai departe...

Cenaclul Republica

Miercuri 19 iulie, ora 18.00, în Sala de conferințe Alexe Rău, invităm la o seară de lectură a doi poeți deosebiți: Andrei Dósa și Radu Nițescu.
Andrei Dósa va citi din cel mai recent volum al său: Adevăratul băiat de aur (Casa de Editură Max Blecher, 2017), iar Radu Nițescu din Dialectica urșilor (Casa de Editură Max Blecher, 2016).

Citește mai departe...

LANSARE DE CARTE
„Un mănunchi de trăiri românești"

Vă invităm la prezentarea cărții „Un mănunchi de trăiri românești/ A bunch of Romanian feelings: Romanțe și cântece / Romances and songs” (Chișinău: Notograf Prim, 2017. 50 p.) de Mihai DASCĂL, care va avea loc vineri, 14 iulie 2017, ora 13.00, în Sala de lectură a Secției Audiovideoteca, BNRM (bl. II, str. 31 August 1989, 78).

Invitați:
Ion DASCĂL, Artist al Poporului
Andrei CRIJANOVSCHI, profesor, lingvist
Victor GHILAȘ, dr. hab., muzicolog
Gheorghe ȘEVCIȘIN, Artist al Poporului
Serghei CIUHRII, Artist al Poporului
Gheorghe NICOLAESCU, muzicolog
Rodica BUHNĂ, interpretă

Luigi Pirandello la 150 de ani

În sala Literaturile lumii a Bibliotecii Naţionale, se desfăşoară expoziţia de carte consacrată jubileului de 150 de ani de la naşterea dramaturgului şi romancierului italian, laureat al Premiului Nobel pentru literatură pe anul 1934, Luigi Pirandello (28 iunie 1867- 10 decembrie 1936). Sunt expuse cărţi în original şi traduceri în mai multe limbi europene. Expoziţia poate fi vizionată pe parcursul lunii iulie 2017.