roenfr

Baze de date  

Baze de date licențiate, care pot fi utilizate din spațiile Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova

 

MOLDLEX    

Baza de date conţine acte juridice adoptate şi publicate în revista “Monitorul Oficial al Republicii Moldova” şi alte publicaţii oficiale, începând cu anul 1989, în limbile română şi rusă. În acelaşi timp, baza de date conţine legi şi acte normative modificate (la zi) conform actelor despre modificări.

Biblioteca electronica a disertațiilor din Federația Rusă    

Biblioteca electronica este o colecție de copii electronice ale publicațiilor valoroase și cele mai solicitate din colecții, aproximativ 1,5 milioane de titluri, din secolul XI până în prezent (1092 - Evanghelia Arhanghelului)

Oxford Medicine  

Acces la mai mult de 1000 cărți ştiinţifice, aspectele practicii clinice de medicină internă şi subdiviziunile ei, care includ instrumente digitale, tutoriale video, ilustraţii şi fotografii, etc.

Oxford Reference Online   

Acces la 2 milioane de înregistrări digitalizate din dicționarele, companiile și enciclopediile Oxford University Press, acest dicționar popular oferă o explorare fascinantă a originilor cuvintelor în limba engleză.

New England Journal of Medicine       

Acces la revista săptămânală de medicină generală care conţine ultimele descoperiri, referate, articole de sinteză.

IMF eLibrary                    

Acces la colecţia integră referitor la economia globală publicată de Fondul Monetar Internaţional (IMF).

IOPscience                       

Acces la 45 de reviste care includ o gamă vastă de subiecte din domeniul ştiinţelor şi ingineriei.

Cambridge Journals Online     

Oxford University Press (OUP) oferă acces la colecţia din peste 400 de reviste importante pe diverse teme care includ ştiinţa, tehnologia şi ştiinţele socio-umane.

Royal Society Journal Collection    

Cuprinde opt titluri de mare impact în științele fizice și biologice dar și acces la Arhiva Digitală a Societății Regale, care datează din 1665. În plus, Royal Society publică două reviste cu acces complet Open Biology și Royal Society Open Science.

OpenEdition journals    

OpenEdition Journals este o platformă de reviste pentru științe umaniste și sociale, găzduiește 450 de publicații online. Din cele 150 000 de articole, 95% sunt disponibile cu acces integral text.

E-Duke Journals           

Colecția academică e-Duke Journals oferă acces online la reviste Duke University Press din științe umaniste și sociale. Oferta EIFL oferă acces la toate numerele publicate cu 24 de luni sau mai mult și include în prezent 50 de titluri.  

ASTM Compass                

Oferă acces online la peste 12.000 de standarde ASTM, precum și standardele AASHTO, AATCC, API și UOP.

Edward Elgar Publishing

Oferă acces la 400 de titluri de cărți și reviste în domeniul științelor sociale și domeniile juridice.

Biblioteca digitală ACM (Association for Computing Machinery) 

Platformă ce oferă acces online la peste 117 500 articole în peste 50 de reviste academice de cercetare, lucrări ale conferințelor, reviste tehnice, buletine informative și cărți.

 

 

Alte baze de date cu acces deschis

 

Instrumentul Bibliometric Național    

ERIH PLUS          

Elsever / Open Archive

DOAJ

DOAB

OpenDOAR