roenfr

Japonia
Țara Soarelui Răsare

Ambasada Japoniei în Republica Moldova, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, în parteneriat cu Biblioteca Națională a Republicii Moldova, vă invită să participați la suita de activități consacrate culturii și civilizației japoneze, cu genericul Japonia – Țara Soarelui Răsare. Aceste activități au menirea de a amplifica și a da o nouă dimensiune relațiilor dintre instituțiile implicate.

Programul activităților include:

  • Expoziția-eveniment Japonia– țară a culturii și civilizației în culorile primăverii, 19 iunie, ora 10:00, spațiul expozițional al BNRM, blocul I, etajul I
  • Expoziția de aranjamente florale în stil japonez Ikebana – artă încărcată de simboluri
  • Conferința „Japonia: Biblioteci și bibliotecari. Experiențe de interes pentru Republica Moldova”, conferențiar Dr. Hermina G. B. ANGHELESCU, profesor la Facultatea de Biblioteconomie și Știința Informării, Wayne State University, Detroit, Michigan, SUA; cercetător și profesor invitat la Facultatea de Biblioteconomie, Stiința Informării și Studii Media, Universitatea Tsukuba, Japonia, 2017.

Conferința va fi susținută pe 19 iunie, cu începere de la ora 11.00, la Biblioteca Națională a Republicii Moldova şi pe 20 iunie, cu începere de la ora 12.00, la Biblioteca Publică Raională „Andrei Ciurunga”, Cahul.

20180619 Japonia small