roenfr

Expoziție

„PE CÂT DE CUNOSCUT, PE ATAT DE NECUNOSCUT – MIHAI EMINESCU”

Timpul lui Eminescu continuă

Victor Crăciun

Biblioteca Națională a Republicii Moldova vă invită să vizitați expoziția „PE CÂT DE CUNOSCUT, PE ATAT DE NECUNOSCUT – MIHAI EMINESCU”, consacrată a 170-a aniversare de la nașterea Poetului Mihai Eminescu. Luceafărul poeziei românești și a celei universale continuă „să lucească” cu deosebită intensitate și astăzi. Razele lui ajung în peste 150 de limbi în care a fost editat în volume și în grupaje de versuri în peste 250 de țări. Eminescu este tălmăcit, interpretat, comentat sau citat în dicționare și enciclopedii în 64 de limbi.

Expoziția reunește titluri apărute de-a lungul timpului despre opera și omul Eminescu, promovează și valorifică lucrări în domeniul științei, politicii, problemelor sociale, filosofiei din colecțiile Bibliotecii Naționale. Sunt expuse cărți rare, ediții fascimile, albume cartofile și de filatelie, caiete bibliofile eminesciene, cărți în format liliput, lucrări de analiză și critică literară a operei lui Eminescu, cărți traduse în diferite limbi.

Expoziția poate fi vizitată în perioada 14 ianuarie - 10 februarie 2020, spațiul expozițional, etajul I, blocul central (str. 31 August 1989, nr. 78 „A”).