roenfr

Günter Grass – 90 de ani de la naștere

Günter Grass (16 octombrie 1927 - 13 aprilie 2015), renumit scriitor german, autor de romane nonconformiste, teatrul absurdului, lirică abstractă, eseuri, memorii. Lirica sa cultivă umorul, expresia șocantă, calamburul. Romanele de critică socială sunt novatoare prin tehnica narativă, iar viziunea asupra lumii unește absurdul grotesc cu miticul și arhetipalul. Este considerat unul dintre cei mai importanți autori de limbă germană ai prezentului. Cărțile sale au fost traduse în numeroase limbi. În anul 1999 primește Premiul Nobel pentru Literatură.

Pentru a marca aniversărea a 90 de ani de la nașterea lui Günter Grass, serviciul “Literaturile lumii” a organizat expoziția de carte consacrată vieții și operei scriitorului. În cadrul expoziției vă propunem cele mai reprezentative romane de Günter Grass în limba germană și traduceri în limba polonă, engleză și rusă; lucrări de critica literară și istoria literaturii germane din sec. XX; articole din reviste publicate în Germania, Franța, Rusia.
Expoziţia de carte este însoţită şi de o expoziţie de fotografie cu imaginile orașului Danzig (în present Gdansk, Polonia), baştina lui Günter Grass.
Expoziţia poate fi vizitată pe parcursul lunilor octombrie - noiembrie 2017.