roenfr

SPICUIRI DIN SUITA DE ACŢIUNI ALE BNRM CONSACRATE SĂRBĂTORILOR DE IARNĂ:

Sărbătorile de iarnă la popoarele lumii
este genericul expoziţiei eveniment care va fi inaugurată în spaţiul expoziţional din sediul central pe 22 decembrie şi va funcţiunea până la sfârşitul sărbătorilor de iarnă.Printre exponate: cărţi, albume, reproduceri de artă plastică, fotografii, materiale audiovizuale, publicaţii electronice, attribute tradiţionale( clopoţei din colecţii de seamă ş.a.).

Seara de Crăciun
care va avea loc în cadrul cenaclului IDEAL la 23 decembrie cu începere de la ora 16.00 va cuprinde un recital de poeme creştine. Moderator Vasile Căpăţină.

Veniţi, colindători!
Pe 24 decembrie, pe la ora 14.30, la bradul Bibliotecii noastre, va fi prezentat un program de colinde tradiţionale.

Concert de Crăciun
Pe 24 decembrie, în Sala de Conferinţe din sediul central, soprana Sofia Donică va da un concert de sărbătoare. Începutul la ora 15.00. În aceeaşi zi primim colindători.

O nouă expoziţie de artă
În Sala de Artă a Serviciului “Colecție de Artă și hărți” din sediul Alexie Mateevici a fost inaugurată expoziția personală de grafică și pictură a tânărului artist plastic, cadru didactic, Mihai Prisăcaru.

Expoziţia slovacă
organizată de ambasada acestei ţări, conţinând imagini inedite despre dezvoltarea culturii şi civiliziei slovacilor in componenţa UE funcţionează în sala Vasile Alecsandri din sediul central.

Picturile lui Andrieş
Expoziţia de pictură gestualistă a artictului plastic Andrieş Bucov funcţionează în Sala de Conferinţe din sediul central.

Servicii speciale
legate de tematica sărbătorilor de iarnă sutn prestate in mai multe subdiviziuni ale instituţiei.In cadrul serviciului Colecţii de arte şi hărţi sunt plasate la îndemâna vizitatorilor documentele de artă în care este abordată tema obiceiurilor de Crăciun şi de Anul Nou.În serviciul Audiovideoteca vor fi organizate auitii individuale si in grup ale colindelor si ale altor creaţii muzicale creştine şi laice.În spaţiile colecţiilor Literaturile lumii sunt expuse pentru acces liber cărţile, ediţiile periodice şi alte documente referitoare la sărbătorile de iarnă.