roenfr

Eveniment cultural

„NASIMI ÎN LIMBILE LUMII”

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, Ambasada Republicii Azerbaidjan în Republica Moldova, Organizația Internațională a Culturii Turce TURKSOY, în colaborare cu Biblioteca Națională a Republicii Moldova, organizează la data de 5 decembrie 2019, evenimentul cultural cu genericul „NASIMI ÎN LIMBILE LUMII”, dedicată aniversării a 650 de ani de la nașterea poetului azer Seyyid Ali Imadaddin Nasimi. Remarcabilul gânditor și poet Seid Ali Imadaddin Nasimi născut pe teritoriul modern al Azerbaidjanului în anul 1370, a lăsat moștenire culturală care reprezintă o etapă specială în istoria literaturii azerbaidjene. Lucrările scrise de el sunt unele dintre cele mai perfecționiste exemple ale poeziei mondiale, în care evocă ideile umanismului, și anume, măreția omului și libertatea individului.

La eveniment vor participa: Gudsi Dursun oglu Osmanov, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Azerbaidjan în Republica Moldova; Elcin Gafarli, Secretar TURKSOY; Karim Tahirov, directorul Bibliotecii Naționale a Azerbadijanului; Teymur Kerimli, directorul Institutului Manuscrisurilor al Academiei de Științe din Azerbaidjan; Bilal Cakici, adjunctul secretarului general TURKSOY; Aurelia Grigoriu, Ombudsman, owner și founder la MiniBoss Chișinău, Business School, Moldova și Multiculturalism; oaspeți și oameni de cultură din Azerbaidjan și Republica Moldova.

În cadrul evenimentului oaspeții vor putea vizita o expozițitie de carte azeră din colecțiile BNRM și o expoziție de fotografii.

Evenimentul va avea loc la 5 decembrie 2019, ora 16. 00, Sala de Lectură Nr 1, et. II, blocul central (str. 31 August 1989, nr. 78 „A”).