roenfr

Anunț privind serviciile acordate în perioada

1 aprilie – 15 mai 2020

Dragi utilizatori ai Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova!

În conformitate cu Dispoziția nr.3/2020, Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, în vederea prevenirii epidemiei și infecției COVID-19, pe perioada regimului Stării de Urgență, Biblioteca Naționala a Republicii Moldova a aprobat un regim special de activitate, în raport cu utilizatorii și angajații.

În perioada 23 martie – 15 mai 2020, este sistat accesul utilizatorilor în instituție.

Pentru a satisface nevoile utilizatorilor, ne reamplasăm în spațiul virtual cu produse și oferte la distanță accesate de pe saitul http://bnrm.md/:

- Catalogul BNRM on-line 

- Catalogul Sibimol

- Biblioteca Natională Digitală Moldavica

- Portal Pro Europa

- Repozitoriu National Tematic MoldLis

- Raport statistic 6C

- Raport ORT

- Centrul de Resurse

- Publicațiile BNRM

- Acces Baze de date

Oferte și informații îmbunătățite și utile puteți accesa și pe rețele de socializare Facebook și Twitter ale Bibliotecii Naționale.

Personalul Bibliotecii Naționale este disponibil pentru cercetare, informații și verificări resurse bibliografice prin intermediul serviciului Întreab@bibliotecarul. În funcție de zona de interes, vă rugăm să direcționați solicitările către următoarele contacte: bibasist@bnrm.md ; info@bnrm.md sau la numărul de telefon : 076788805.

Atenționare privind obligativitatea respectării regimului stării de urgență !

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării atenționează privind obligativitatea respectării prevederilor dispozițiilor Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova. Astfel, conform Dispoziției nr.3/2020, Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, se interzice persoanelor în vârstă de peste 63 de ani, începând cu data de 25 martie 2020, aflarea în afara domiciliului în spațiile publice fără necesitate stringentă. De asemenea, se interzice aflarea persoanelor în spații publice: parcuri, terenuri de joacă, terenuri sportive, zone de agrement.

Dispoziția nr.3/2020, Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova 

Ordinul 03/1-09/1943 din 24.03.2020 al Ministerul Educației, Culturii și Cercetării 

Anunț privind serviciile acordate în perioada
16 martie – 1 aprilie 2020

Dragi utilizatori ai Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova!
În confromitate prevederile Ordinului nr. 309 din 16 martie 2020 “Cu privire la măsurile de profilaxie cauzate de situația epidemiologică” al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al RM, în vederea prevenirii epidemiei și infecției COVID-19, Biblioteca Naționala a Republicii Moldova a aprobat un regim special de activitate, în raport cu utilizatorii și angajații.
În perioada 16 martie – 1 aprilie 2020, este sistat accesul utilizatorilor în instituție.
Pentru a satistafe nevoile utilizatorilor, ne reamplasăm în spațiul virtual.
Produse și servicii îmbunătățite la distanță, pot fi accesate pe site-ul bibliotecii bnrm.md cât și pe rețele de socializare: Facebook și Twitter
Personalul Bibliotecii Naționale este disponibil pentru cercetare, informații și verificări resurse bibliografice. În funcție de zona de interes, vă rugăm să direcționați solicitările către următoarele contacte:

bibasist@bnrm.md

info@bnrm.md

Telefoane de contact 022 22-40-71; 022 22-14-75.

Repozitoriul Național Tematic în Biblioteconomie și Științe ale Informării din Republica Moldova
(MOLDLIS)

Biblioteca Națională a Republicii Moldova a lansat Repozitoriul Național Tematic în Biblioteconomie și Științe ale Informării din Republica Moldova (MOLDLIS) !

Repozitoriul Național Tematic în Biblioteconomie și Științe ale Informării din Republica Moldova pune la dispoziția tuturor bibliotecarilor din țară cât și publicului interesat, acces la arhiva electronică deschisă a rezultatelor intelectuale în domeniul biblioteconomiei și științelor informării (conţinuturilor digitale tematice).

Arhiva electronică deschisă, cumulativă, constituită și gestionată de Biblioteca Națională a Republicii Moldova, în colaborare cu Bibliotecile Sistemului Național în vederea acumulării, stocării, conservării şi diseminării rezultatelor activității de cercetare, fiind un mijloc de facilitare a cercetării în domeniul Biblioteconomie și Științe ale Informării.

Repozitoriul Național Tematic are ca obiective: asigurarea transparenței și amplificarea comunicării profesionale; creșterea numărului de citări a publicațiilor cercetătorilor/specialiștilor în domeniu; promovarea imaginii domeniului și cercetătorilor în mediul informațional global; sporirea competitivității, vizibilității și impactului rezultatelor activității de cercetare în domeniul biblioteconomiei și științelor informării la nivel național şi internațional; lărgirea și facilitarea accesului publicului interesat la colecția de specialitate în formatul online, în mod deosebit a personalului de specialitate – în scopul dezvoltării competențelor profesionale, susținerii potențialului inovațional și creativ, avansării în carieră; fundamentarea unui sistem fiabil și accesibil de analiză bibliometrică (a publicațiilor în domeniul biblioteconomiei și științelor informării din Republica Moldova.

Repozitoriul Național Tematic este structurat în comunități, colecții și subiecte. Vezi http://moldlis.bnrm.md/.

Comunicat

Măsuri luate de Biblioteca Națională a Republicii Moldova

ca răspuns la situația generată de virusul COVID – 19

Dragi utilizatori,

Biblioteca Națională a Republicii Moldova, în conformitate cu Hotărârea nr. 6 din 10 martie 2020 a Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică privind evoluția situației epidemiologice a infecției COVID-19 și Ordinul nr. 293 din 10 martie 2020 al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, suspendă toate evenimentele publice preconizate în periada luniii martie 2020, pentru o perioadă nedeterminată, care vor putea fi reprogramate în funcție de evoluția situației epidemiologice.

Rugăm utilizatorii bibliotecii să se abțină de la vizite în următoarele situații:
- dacă persistă simptome de gripă sau infecții acute ale căilor respiratorii;
- au revenit din regiuni cu transmitere locală a COVID-19;
- au avut contact cu o persoană bolnavă de COVID-19.

În cazul în care vor interveni anumite schimbări, vă vom informa suplimentar pe site-ul http://bnrm.md și https://www.facebook.com/BibliotecaNationala/

Îndemnăm utilizatorii și vizitatorii BNRM să respectați regulile de prevenire a răspândirii infecției.

Aveți grijă de propria sănătate și sănătatea celor din jur !